Våre tradisjonelle regattaer

Arsgrunnen Shorthanded

Arsgrunnen Shorthanded arrangeres om våren. Se terminlista for dato.  Som navnet indikerer, har regattaen besetningsbegrensning på to pr. båt. Standard bane er start i Breivik, Horgje BB Arsgrunnen BB, Braken BB, Langøyosen, mål Breivik.

Ryfylke rundt

Ryfylke Rundt har i løpet av årene gjennomgått store forandringer.  Opprinnelig gikk seilasen fra Breivik rundt Bokn-øyene, gjennom Frekasundet, rundt Foldøy og tilbake til Breivik Med start fredag ettermiddag og målgang i løpet av lørdagen. Men etter som flere og flere sund ble stengt med lave bruer og seilerne ble mindre og mindre interessert i nattseilas, har regattaen de senere årene hatt et betydelig kortere løp. Likevel har interessen dalt så kraftig at Ryfylke Rundt ble avlyst i 2018 på grunn av manglende påmeldinger.

Utsiraseilasen (Utsira Rundt)

Utsira Rundt var også en av foreningens flaggskip som samlet betydelig deltakelse. I år prøver vi å blåse nytt liv i den.  Den ble som regel arrangert i begynnelsen av mai måned, men i år har vi lagt den til 29. juni, og håper at det vil friste flere til å delta.

Opprinnelig gikk den fra Breivik rundt Utsira og Sørskott og tilbake til Breivik.

Denne seilasen  mistet også oppslutning, og de siste forsøkene på å holde den i live gikk ut på å seile regatta til Utsira og tur hjem igjen.  Men heller ikke det samlet nok deltakelse til at det lot seg gjøre å opprettholde regattaen.

Java Cup

Java Cup er en seilas spesielt for båttypen Melges.

Skudeseilasen

Skusdeseilasen er flaggskipet vårt nå, og selv den opplever dalende interesse. I 2018 deltok bare åtte båter, og på grunn av sterk vind i meldingene ble løpet for første gang endret fra rundt Kvitsøy til rundt Finnøy.