Vestlandseilas: Florø til Måløy

Tekst og foto: Terje Rise

Lørdag 25. mai.
Florø. Etter frokost tar vi en rask og andpusten tur i en av de mange turløypene her i byen. Fysisk fostring er viktig. Marild kom til Florø i tolv tiden. Vi har felles lunsj om bord i Sitaren. Drøs og utvekslinger av erfaringer så langt på denne turen. Stig har seilt til Florø på fire dager. Vi har brukt nesten fire uker.

Florø gjestehavn
Marild med Stig Gard Paulsen fra SF1928, i fint driv mot Måløy.

Søndag 26. mai
Det nydelige været som vi har hatt de aller fleste dagene i mai fortsetter. På tide å komme videre. Marild og Sitaren går videre sammen med kurs for Måløy. Midt i mellom ligger Bremanger som må rundes. Da velger vi å gå på innsiden. Vi får den mektige Hornelen på vår babord side. 890 meter rett opp av sjøen. Ferden går videre til Måløy. Sitaren finner en plass i gjestehavnen. Solide betongflytebrygger som har fått litt bank av vintervær. Ellers godt tilrettelagt for både båtturister og bobilturister. Dusj og do og vaskemaskiner. Måløy er et knutepunkt for hurtigbåter og ferjer. Dette lager naturligvis noe støy, men det hører sjølivet til. Mange turløyper er det også her. De går mye opp, opp, opp. Det er vel det vi får kondis av så da er det bare å peise på.

Marild
Stig har bestemt seg for å gå videre nordover. Han kommer til å skrive sin egne epistel om det han opplever nord for Måløy. Sitaren blir liggende i Måløy en ukes tid. Mannskapet skal en tur hjem til Stavanger i familiekalas. Vi tar hurtigbåten fra Måløy til Bergen. Videre tar vi Fjordline til Tananger og buss hjem.